szept. 12., V | Nemzeti Színház - Kaszás Attila Terem

HOTEL YEREVAN

URARTU ÖRMÉNY SZÍNHÁZ
Registration is Closed
HOTEL YEREVAN

Időpont és helyszín

szept. 12. 19:00
Nemzeti Színház - Kaszás Attila Terem, Budapest, Bajor Gizi park 1, 1095 Hungary

Az előadásról

komédia

Az előadás időtartama 80 perc egy felvonásban

Az előadás magyar nyelvű

A Helyszín, egy sokcsillagos kicsiny luxusszálloda valahol Európában, talán Budapesten. Működtetője egy tipikus örmény család. Egy napon feltűnik és beköltözik egy titokzatos menedzser, aki az ünnepelt, amerikai-örmény  világsztár  koncertjét szervezi. Miközben lázas izgalommal várják a popdíva érkezését, minden összegabalyodik, már semmi sem az, aminek látszik. A tizenegy szereplős, egyfelvonásos komédia a bohózatokra jellemző vidám, de elgondolkodtató bonyodalmakat ígér, bepillantást enged a diaszpóra hétköznapjaiba és kultúrájába, miközben megszeretteti velünk szereplőit, minden tipikus jellemvonásukkal és örménységükkel együtt. 

Az elmúlt évek áldozatos, magas színvonalú munkája bebizonyította, hogy a Magyarországi örmény közösség életében, kulturális értelemben a színház az egyik legfontosabb összetartó erő. Az AZnavour című életrajzi darabot az elmúlt három évben közel tízezren látták, a történelmi témájú Musza Dagh Musical pedig műfaji és a nagyobb nézőtér sajátosságai miatt még több embert ér el a bemutatók során. 2015-ben Pro Cultura Minoritatum Hungariae díjat kapott a színház.

Diramerján Artin Hotel Jereván - avagy egy örmény mindent tud című darabja ezt a hagyományt folytatja, ezúttal teret engedve annak az örmény közösség és szeretett közönségünk által támasztott igénynek, hogy a komorabb, nehezebb témák után oldottabb hangvételű előadás is szerepeljen a színház programjában. A szerző jól ismeri a magyarországi örmény diaszpóra világát. Zene, humor és sajátosan örmény életszemlélet, mely emberi, karakterében jól felismerhetően a túlélő, magát mindenhol feltaláló, otthonra lelő örménységre jellemző.  A történet rávezet minket arra, hogy milyen különlegesek, megmosolyogni valók, szerethetők, egyediek, mégis hasonlatosak vagyunk egymáshoz, bárhol is élünk a világon.

Írta: Diramerján Artin

Szereplők:

Aram Boghossian, szállodatulajdonos - Baj László

Mr. Wolsky, vagy ki - Tóth András

Lara kisasszony - Kovács Olga

Sylvia, a tulajdonos felesége - Haik Viktória

Karen, a gyermekük - ifj. Diramerján Artin

Hajléktalan madame - Csizmadia Gabriella

Ruben - Sörös MIklós

Avetisz Bácsi - Kajtár Róbert

Armen bácsi - Avanesian Alex

Popdíva - Vartepetján Petra

A popdíva asszisztense - Égető Fanni

Dramaturg: Lengyel Noémi

Rendező: Avanesian Alex