szept. 07., K | Nemzeti Színház - Bajor Gizi Szalon

CAFÉ KLIMT

THEATER JETZT
Registration is Closed
CAFÉ KLIMT

Időpont és helyszín

szept. 07. 19:00
Nemzeti Színház - Bajor Gizi Szalon, Budapest, Bajor Gizi park 1, 1095 Hungary

Az előadásról

monodráma

Az előadás időtartama 60 perc egy felvonásban

Az előadás magyar nyelvű

Ágoston Zoltán darabja az Osztrák-Magyar Monarchia szétesésének időszakában, az I. világháború utáni Bécsben játszódik, egy fiktív kávéházban. 

A darab hét különböző női figurát vonultat fel ebből az időszakból, melyeket egyazon színésznő játszik: egy pincérnő-narrátort, egy polgárasszonyt, egy cselédet, egy bárónőt, egy kurtizánt, egy házmesternőt és egy írónőt. A hét különböző társadalmi helyzetű női figura problémáin keresztül, valamint a felhasznált korabeli zene és képkockák segítségével a néző szeme előtt összeáll az 1918-as osztrák-magyar Bécs: háború, béke és a monarchia utolsó pillanatai. Félelem és reménykedés ideje ez, amikor minden képlékeny, semmi sem biztos – a kérdés, ki hogyan éli túl. Az egyes női figurák személyes sorsukon, problémáikon keresztül villantják fel a háttérben zajló nagy történelmi eseményeket, így azok testközelben maradva nem absztrakt szinten, hanem 

szórakoztató-elgondolkodtató formában kerülnek a néző elé.

Az előadás színházi értelemben releváns módon villant fel egy régmúlt korszakot, átélhetővé téve annak ma sem idejétmúlt problémáit, megszólítva ezzel az I. világháborúról tanuló középiskolásoktól kezdve minden felnőttet.

Játssza - Frank Ildikó

Rendező: Funk Iván

Fotók: Farkas B. Szabina